facebook
Regio

Einde aan 13 jaar Draadloos Breedband Internet in Molenwaard

LANGERAK – Internetprovider ProdaCom uit Langerak stopt na 13 jaar met het aanbieden van Draadloos Breedband Internet (DBiNet) in Molenwaard. In 2003 nam de provider, samen met enkele inwoners uit Groot-Ammers, het initiatief tot het opzetten van een regionaal WiFi netwerk. Op het moment van opzetten in 2003 was er enkel internet beschikbaar tegen telefoontikken. Het breedband netwerk bracht uitkomst voor het gebrek aan snel internet tegen vaste kosten in het toenmalige Liesveld. Het snelle internet was afkomstig van een straalverbinding van 12 kilometer afstand tussen Gouda en Gelkenes, welke in 2010 is omgezet tussen Gelkenes en Utrecht (24 kilometer). Deze straalverbinding was gekoppeld via Glasvezel met het datacentrum van ProdaCom, gevestigd in EvoSwitch Haarlem. De dorpskernen binnen het DBiNet netwerk waren onderling weer met elkaar verbonden via straalverbindingen op de kerktorens.

Het netwerk heeft ruim 12 jaar succesvol gedraaid in de kernen Groot-Ammers, Gelkenes, Streefkerk, Langerak en Nieuwpoort en ook nog enkele jaren in Zalk (Overijssel). ‘Inmiddels is er veel keus voor particulieren op het gebied van breedband internet in onze regio.  De noodzaak van ons DBiNet netwerk is er dan ook niet meer’ aldus ondernemer Marco Eegdeman.

De laatste jaren heeft het netwerk met name nog gedraaid voor de ondernemers op Industrieterrein Gelkenes en enkele particuliere gebruikers. ProdaCom kon hierdoor op Industrieterrein Gelkenes bandbreedtes leveren die geen enkele andere provider kon leveren, tegen betaalbare prijzen.

Inmiddels zijn er plannen in ontwikkeling voor een glasvezelnetwerk op het industriegebied. Op 31 december 2015 schakelt de provider de straalverbinding naar Utrecht uit en komt er een einde aan 13 jaar DBiNet.

Het in 2003 opgerichte ProdaCom heeft haar diensten pakket de afgelopen jaren flink uitgebreid. Naast WiFi netwerken en straalverbindingen kun je er ook terecht voor domeinnamen, websites, webapplicaties, telefonie en glasvezelverbindingen.  In de dertien jaar is het bedrijf uitgegroeid tot een allround internetbedrijf met een grote klantenkring.

Kijk voor meer informatie over ProdaCom op www.prodacom.nl