facebook
CPO-projecten

Basisschoolleerlingen groep 4 bezoeken bouwplaats in Langerak

De leerlingen uit groep 4 van christelijke Basisschool Eben Haëzer uit Nieuwpoort, bezochten op maandag 7 november de bouwplaats van CPO Langerak.

De basisschoolleerlingen kregen van Bouwbedrijf van der Maazen uitleg over het bouwen van huizen. Op de plek waar vroeger de Eben Haëzerschool zelf gevestigd was, worden nu 17 woningen in CPO-verband gerealiseerd. “Super leuk dat groep 4 een kijkje kwam nemen bij ons project. Zeker omdat op deze plek vroeger het schoolgebouw van Eben Haëzer heeft gestaan” aldus Roelant Kant, voorzitter van de CPO-vereniging. De straatnaam van de nieuwe wijk is dan ook heel toepasselijk ‘Schoolplein’. Een knipoog naar de historie van het perceel. De straat Schoolplein zal medio 2017 opgeleverd worden.

Op de Eben Haëzerschool werken ze op dit moment over woningen en de bouw. Het was dan ook een mooi uitstapje voor de leerlingen om een bouwplaats in de praktijk te bekijken.

Kraanbedrijf M.J. van Riel uit Oss was aanwezig op de bouwplaats met een torenkraan. De leerlingen gingen allemaal naar huis met een mooie miniatuur telescoopkraan.